Home / Bebelus / Alimentatie / 5 trucuri ca să accepte legumele

5 trucuri ca să accepte legumele

5 trucuri sa accepte legumele

Ca să-l înveţi pe bebeluşul tău să mănânce legumele e o adevărată artă.

Şi, mai mult decât atât, acest bun obicei reprezintă  o adevărată investiţie pe termen lung în sănătatea lui. Iată câteva trucuri care-l vor face să le aprecieze.

  • Oferă-i legume cât mai colorate și mai variate.
  • Găteşte-le pe gustul lui Pe copii nu-i faci să mănânce legume cu argumente de genul „sunt bune pentru sănătate”, ci pentru că sunt bune la gust. Aşa că trebuie să i le găteşti după cum îi plac: fierte, gratinate (dacă a trecut de 18 luni)
  • Lasă-l să mănânce singur! Nimic nu poate fi mai gustos decât să-l laşi pe copilaş să-şi înmoaie felia de pară în iaurt şi astfel să descopere singur ce plăcut e mâncatul cu propria mână.
  • În parc sau la film ia cu tine: bastonaşe de morcov sau de castraveţi, fructe tăiate felii sau fructe uscate neprăjit, sucuri de fructe făcute acasă.
  • Fii un bun exemplu! Dacă tu vei mânca legume și fructe, și copilul tău le va mânca fără să facă mofturi.
  • Pentru copiii care refuză cu înverşunare legumele, le poţi  „ascunde” în mâncarea pe care o acceptă. De exemplu, peste bucăţelele de carne, merge un sos de roşii în care ai pasat şi puţin morcov, iar celor care iubesc pizza, le oferi o variantă cu multe legume.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*